NHG en Starterslening

Er zijn op dit moment twee regelingen die jou kunnen helpen bij het aanschaffen van een huis. Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de Starterslening.

Nationale Hypotheek Garantie
Heb je een hypotheek met NHG, dan staat de overheid garant voor jou, richting de bank. De bank heeft de zekerheid dat zij hun geld altijd terugkrijgen. In ruil hiervoor krijg jij een lagere rente. En die rentekorting, dat is mooi meegenomen.

Starterslening
Een Starterslening is een initiatief van gemeenten om jou als startende woningkoper te helpen met het bemachtigen van je eerste droomhuis.

De Starterslening is feitelijk drie jaar lang ‘gratis geld’. Je kunt dan een huis kopen waarvan de koopsom enkele tienduizenden euro’s hoger ligt dan wat je op basis van je inkomen kunt betalen.

Wil je hier meer over weten dan kun je kijken op de website van SVN, maar gezien de vele haken en ogen die eraan vastzitten, is het verstandiger ons te vragen naar jouw mogelijkheden.

Meer weten over deze en andere hypotheekvoordelen? Wij vertellen het je graag. Vul ons inventarisatieformulier of onderstaand contactformulier dan in.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Terpstra Hypotheken maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie