Nationale Hypotheek Garantie

Wat is NHG?
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie van de overheid richting de bank. Wanneer de klant zijn verplichtingen jegens de bank niet nakomt, kan de bank het tekort verhalen op de overheid. 

Wie een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) neemt, krijgt een extra lage rente. De geldverstrekker heeft namelijk de garantie dat zij altijd het bedrag van de verstrekte hypotheek terug krijgt. Daar staat tegenover dat u bij problemen mogelijk in aanmerking komt voor een soepele aflossingsregeling of gedeeltelijke kwijtschelding van de hypotheek. 

Voorwaarden NHG
NHG stelt voorwaarden aan inkomen, maximum hypotheekbedrag, maximum aflossingsvrij deel, bovendien mag het hypotheekbedrag niet voor consumptieve doeleinden worden aangewend.

Er zijn diverse mogelijkheden om toch voor een hypotheek met NHG in aanmerking te komen. Uw huidige hypotheek zónder NHG is (bijvoorbeeld) vaak over te sluiten naar een hypotheek mét NHG. Dit kan u honderden euro's per maand besparen! Hierbij komt het op de kennis van onze adviseurs aan.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Terpstra Hypotheken maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie